Connect with us

Politică

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, la Sankt Petersburg, cu președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, la Sankt Petersburg, cu președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan, Tanzila Narbaeva. Speakerul moldovean participă la lucrările celei de-a 52-a sesiuni a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI).

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică, experiența și modalitățile de luptă împotriva infecției, inclusiv importanța vaccinării populației.

Un alt subiect abordat a fost colaborarea bilaterală, inclusiv pe filieră parlamentară. Zinaida Greceanîi a remarcat că prima ședință a Grupului de prietenie cu ţările Asiei Centrale din cadrul Legislativului Republicii Moldova va avea loc la 21 aprilie, în format de videoconferință. Acesta este condus de deputatul Bogdat Țîrdea și include parlamentari din Uzbekistan, Kazahstan, Kârgâztan, Tadjikistan, Turkmenistan și 30 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, din diferite fracțiuni și grupuri parlamentare.

Tanzila Narbaeva a salutat această inițiativă și a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale între cele două state, la toate nivelele. În context, a lansat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova invitația de a vizita Republica Uzbekistan.

Populare