Connect with us

Politică

Zinaida Greceanîi: Moldova ar putea să producă expres-teste pentru depistarea COVID-19

Republica Moldova ar putea să înceapă producerea expres-testelor pentru depistarea coronavirusului. Despre aceasta președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat după o întrevedere cu ambasadorul rus, Oleg Vasnețov și Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii.

“O temă importantă a discuțiilor au constituit eforturile în combaterea pandemiei și sprijinul reciproc al autorităților din Republica Moldova și Federația Rusă în acest sens. Am examinat posibilitatea lansării producerii în Moldova, cu investițiile din Federația Rusă, a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului. De asemenea, am discutat aspecte privind livrarea în Republica Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru imunizarea în masă a populației”, a anunțat Greceanîi.

Stanilsav Pughinskii a informat speakerul Parlamentului despre realizarea proiectului investițional privind construcția unui hub agroindustrial în țara noastră, al cărui gen de activitate va fi colectarea și procesarea producției agricole pentru a fi exportată și comercializată pe piața externă.

Populare