Connect with us

Politică

Watchdog, Institute for European Policy and Reforms, TV8 – în lista ONG-urilor din Moldova, care o promovează pe Maia Sandu pe bani din exterior

Echipa Maiei Sandu se bucură de sprijinul mai multor specialiști moldoveni, dar care, la rândul lor, beneficiază de proiecte socio-politice finanțate de ONG-uri străine. Despre aceasta scrie autorul canalului de Telegram „Nevelehov”, transmite abcnews.md cu referire la evenimentul.md. Printre organizațiile străine implicate în campania Maiei Sandu sunt:

Fundația lui Soros în Moldova,

National Endowment for Democracy (NED),

International Republican Institute (IRI),

NDI,

Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) ș.a.

Totodată, autorul canalului de Telegram susține că pentru Maia Sandu lucrează mai multe ONG-uri moldovenești, dar care primesc finanțare externă. Este vorba despre Watchdog, Institute for European Policy and Reforms, postul de televiziune TV8 și altele.

Printre persoanele implicate în campania de promovare a candidatului Maia Sandu se numără experții Ștefan Gligor, Vladislav Kulminski, jurnalista de la TV8 Natalia Morari și alți experți și jurnaliști locali, care s-au concentrat pe promovarea „mesajelor anti-Dodon și anti-PSRM, dar cu o includere indirectă a mesajelor în sprijinul Maiei Sandu”.

De asemenea autorul nu exclude faptul că Vladislav Kulminski se consultă online cu Mihail Saakaşvili, sau experții recomandați de acesta, cu privire la organizarea unor acțiuni de protest în cazul în care la alegerile prezidențiale va câștiga un „candidat pro-rus”.

Populare