Volumul traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă a depăşit cifra de 3,1 miliarde de minute

1 septembrie 2015 14:080 comentariiVizualizări:

Piaţa serviciilor de telefonie mobilă a continuat, în primul semestru, să fie marcată de creşterea ascendentă a traficului de voce pe fundalul unei creşteri uşoare a veniturilor din vânzarea acestor servicii.

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Potrivit datelor Agenţiei Naţional pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), volumul total al traficului în reţelele mobile a sporit cu 5 la sută faţă de perioada respectivă a anului 2014 şi a depăşit cifra de 3,1 miliarde de minute. Vânzările serviciilor de telefonie mobilă au crescut cu 2,2 la sută şi au însumat circa 1 miliard 731 milioane de lei.

Sporirea volumului de trafic a constituit factorul principal al creșterii cu 2,2% a volumului total al veniturilor obținute de cei trei furnizori din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă. Această creștere se datorează exclusiv Moldcell, care a sporit vânzările cu 10,7 la sută, în timp ce veniturile Moldtelecom provenite din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă au scăzut cu 1,1 la sută, iar cele înregistrate de Orange Moldova s-au redus cu 0,7 la sută.

În prima jumătate a anului, numărul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut cu 3,6 mii și a alcătuit peste 4 milioane 369,6 mii, iar rata de penetrare a serviciilor respective raportată la 100 de locuitori s-a cifrat la 122,9%. Diminuarea ușoară a numărului de utilizatori a fost cauzată, în principal, de faptul că o parte din consumatorii de servicii de telefonie mobilă au renunţat la utilizarea cartelelor SIM ale unui sau altui furnizor în legătură cu încheierea perioadelor promoţionale ale serviciilor lansate de aceşti furnizori.

Leave a Reply