Connect with us

Politică

Volnițchi despre coaliția dintre Usatâi și Sandu: Se vede că la acea etapă Usatâi nu înțelegea ce rol îi pregătește Maia Sandu în jocul său politic

Maia Sandu a decis să îl înlocuiască pe Andrei Năstase cu Renato Usatîi. Liderul formațiunii “Partidul Nostru” însă, nu a înțeles ce capcană îi pregătește Sandu și a intrat în joc. Opinia a fost exprimată de politologul Igor Volnițchi la NTV Moldova.

„Cred că Maia Sandu testează anumite instrumente. Consider că dânsa prea devreme își închipuie că poate să se descurce fără Andrei Năstase. Întotdeauna ea a fost imaginea flancului drept, iar toată treaba o făcea Andrei Năstase. Prea devreme a decis că poate să se debaraseze de Năstase și este evident că încearcă să obțină o cooperare cu Renato Usatâi. Speră că în caz de necesitate Renato Usatâi îl va înlocui pe Năstase pe baricade. Usatâi a căzut în capcană atunci când a semnat acea adresare către instituțiile europene privitor la o potențială falsificare a alegerilor. A declarat că a fost contactat de un reprezentant al PAS și că a acceptat aproape imediat. Se vede că la acea etapă Usatâi nu înțelegea ce rol îi pregătește Maia Sandu în jocul său politic. Cred că nu și-au înțeles rolul nici ceilalți trei candidați care au semnat”, spune Volnițchi.


Amintim că deși anterior Maia Sandu a exclus orice posibilitate de face o coaliție cu Renato Usatîi, la începutul acestei săptămâni, lidera PAS l-a invitat pe primarul de Bălți să facă un front comun la alegerile prezidențiale.

Populare