Connect with us

Politică

Voicu: Au fost găsite trei automobile, care au fost utilizate în răpirea lui Ceaus

Premierul Aureliu Ciocoi l-a convocat în această dimineață pe ministrul de Interne Pavel Voicu pentru a discuta răpirea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus.

 Voicu l-a informat pe Ciocoi că, imediat după obținerea informației despre răpire, au intervenit toate instituțiile specializate ale ministerului. Totodată, a fost pornită o cauză penală de către procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, instituțiile de drept au adunat probe, au găsit trei automobile, care au fost utilizate în răpirea persoanei, au stabilit traseul deplasării infractorilor și cercul de persoane implicate, iar o persoană a fost reținută.

Poliția și procurorii au stabilit un cerc de persoane, având cetățenia altui stat, care au intrat în țara noastră începând din 23 martie curent, inclusiv în ziua producerii răpirii. Informațiile despre aceste persoane sunt verificate minuțios sub diferite aspecte. Instituțiile statului au obținut până la ora actuală mai multe probe relevante în dosarul pornit, inclusiv înregistrări video, înscrisuri și amprente digitale, a anunțat Voicu. Totodată, ministrul mizează pe o colaborare bună cu structurile de drept din Ucraina.

Printre măsurile întreprinse de instituțiile statului au fost și sporirea verificărilor la toate punctele de trecere a frontierei. Ca răspuns la informațiile apărute în spațiul public, despre faptul că o mașină cu numere diplomatice a trecut “prin coridorul verde” fără control vamal, ministrul a precizat că transportul diplomatic are statut special, prevăzut de convențiile și acordurile internaționale, și nu pot fi supuse verificărilor. În cadrul reuniunii s-a convenit asupra necesității informării permanente a premierului interimar referitor la desfășurarea anchetei în acest caz de rezonanță.

Populare