Connect with us

Politică

Vlad Batrîncea: PAS a promis în secret partenerilor externi că vor majora vârsta de pensionare și vor închide mai multe spitale din țară

Oponenții de dreapta, care se numesc oameni buni, au promis în secret partenerilor externi că odată ajunși la guvernare în Republica Moldova vor majora vârsta de pensionare, vor reduce numărul primăriilor și al raioanelor și vor închide mai multe spitale din țară. Anunțul a fost făcut de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care a amintit că anume la inițiativa PSRM, anul trecut, vârsta de pensionare în Moldova a fost micșorată.

”Pentru noi era absolut logic ca această vârstă de pensionare să revină la normalitate. Oponenții noștri critică dur această lege. De ce? Oare ei nu au părinți, bunei? Critică doar de aceea că ea a fost propusă de socialiști și de aceea că organismele internaționale sunt împotrivă, de exemplu FMI. Oameni buni, sau cei care pretind că sunt buni, pentru cine lucrați? Pentru cetățenii Republicii Moldova votul cărora doriți să-l obțineți, ori pentru organismele internaționale? Dacă e să ne uităm la angajamentele pe care în privat le oferiți partenerilor din afara țării, deja sunteți gata să majorați vârsta de pensionare, să anulați dubla indexare, să micșorați triplu numărul primăriilor, să micșorați dublu numărul raioanelor. Pentru cine realizați această agendă, atunci când spuneți că sunt multe spitale și ele trebuie să fie mai puține dar mai bune”, a declarat Batrîncea.

Anul trecut, Parlamentul a susținut inițiativa PSRM cu privire la micșorarea vârstei de pensionare. Astfel, s-a stabilit vârsta standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani pentru bărbați. Pentru femeile care au născut 5 și mai mulți copii vârsta de pensionare va fi de 54 ani. Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Populare