Vinurile moldoveneşti au ajuns la New York

28 aprilie 2015 11:180 comentariiVizualizări:

Un grup format din 11 vinificatori şi reprezentanţi ai Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova participă, la 28 aprilie curent, la New York (SUA), la un eveniment dedicat promovării vinurilor moldoveneşti. Acţiunea se încadrează în campania de promovare a brandului de ţară Wine of Moldova în SUA, scrie finewine.md.

big-liberalizarea-importului-de-vinuri-moldovenesti-in-ue-discutata-de-parlamentul-european

Cele mai bune vinuri moldoveneşti vor fi prezentate în cadrul unui seminar; vinurile au fost selectate cu mare grijă din timp de către renumitul tandem World Wine Guys( Mike DeSimone and Jeff Jenssen).

La evenimente sunt așteptați peste 150 de oaspeți – lideri de opinie, jurnaliști, somelieri, reprezentanți ai industriei vitivinicole – care au manifestat un interes deosebit față de vinurile noastre. Astfel, în cadrul degustărilor, producătorii moldoveni vor avea posibilitatea de a-și prezenta vinurile potențialilor importatori și distribuitori din SUA. Începând cu anul 2010, în SUA este înregistrat cel mai mare consum de vinuri din lume.

Din grup fac parte reprezentanţi ai vinăriilor Purcari, Chateau Vartely, Cricova, Mimi, Albastrele Wines, Vinaria din Vale, Mold-Nord, F’Autor, Suvorov-Vin.

Evenimentul este organizat de către Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu suportul USAID CEED II.

Pe parcursul anului 2014, Republica Moldova a exportat în SUA 502 mii de litri de vin, cu 75 mii mai mult decât în anul precedent.

Leave a Reply