Connect with us

Politică

VIDEO// Un vlogger a adresat 10 întrebări pentru Maia Sandu

Vloggerul Vitalie Florea continuă seria de întrebări pentru politicienii din Republica Moldova. După ce a cerut răspunsuri de la Andrei Năstase, astăzi activistul civic a adresat zece întrebări pentru Maia Sandu.

“Din 2016, Maia Sandu are pază personală, nu știu câți bodyguarzi, dar logic că sunt cel puțin doi. Nu cred că le plătește mai puțin de 1000 euro pe lună la fiecare. Totodată, de mai mulți ani, Maia Sandu angajează o doamnă, care are grijă de apartamentul ei, pe piață aceste servicii costă între 300 și 500 euro pe lună. De unde banii, Maia?”, se întreabă Florea.

Cea de-a doua întrebare se referă la mulțumirea adusă de Maia Sandu pentru fostul premier Ion Sturza.

“Să îl mulțumești pe Sturza, care după 7 luni de guvernare a devenit oligarh, iar moldovenii au rămas cu caloși, e ca și cum să îl mulțumești pe Șor pentru furtul miliardului. Întrebarea: Care este sprijinul oferit de oligarhul Ion Sturza candidatului la postul de președinte Mai Sandu”, mai spune vloggerul.

Vitalie Florea o întreabă pe Maia Sandu și despre faptul că PAS a făcut alianță cu Igor Dodon și PSRM, asta chiar dacă anterior a promis că nu o va face niciodată. Totodată, acesta se arată nedumerit și de comportamentul agresiv al trolilor PAS, pentru care, lunar, se cheltuiesc mii de euro.

Vloggerul a întrebat-o pe Maia Sandu cum i-a convins pe Vadim Brânzan și Natalia Gavriliță să-și lase funcțiile și salariile din UE și SUA și să vină în Republica Moldova: “Din ce surse a fost asigurat acest interes, doamna Sandu?”.

„Ați promis că atunci când o să veniți la guvernare, veți ridica salariu mediu la 11 mii lei și veți pune capăt corupției. Ați venit la guvernare și ați ridicat prețul la energia electrică, TVA pentru HORECA, ați impozitat tichetele de masă… Care promisiuni electorale ați realizat?”, o întreabă activistul civic pe lidera PAS.

Totodată, Vitalie Florea a amintit despre faptul că Sandu a lăsat guvernare în prag de iarnă și mii de salarii neachitate.

“E adevărat că atunci, cauza a fost căderea extremă a ratingului doamnei Sandu și conștientizarea faptului că nu faceți față în a guverna Republica Moldova?”, o mai întreabă Florea.

Populare