VIDEO/STATISTICĂ: Tot mai mulţi moldoveni îşi păstrează banii în conturi bancare

19 ianuarie 2019 16:150 comentariiVizualizări:

Încrederea moldovenilor a crescut. O demonstrează faptul că tot mai mulţi oameni îşi păstrează banii la bancă. Potrivit BNM, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, suma totală a depunerilor persoanelor fizice a fost de 41 de miliarde de lei, cu peste trei la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Suma depozitelor din decembrie 2018 este mai mare, cu un miliard de lei, şi comparativ cu luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit statisticii, cei mai mulți bani sunt păstrați în lei. Astfel, moldovenii au depozitat în bănci aproape 23 de miliarde de lei. În valută, a fost depus echivalentul a peste 18 miliarde de lei.

Datele BNM mai arată că cei mai mulți bani sunt păstrați în depozitele cu dobândă. În lei, suma este în jur de 21 de miliarde, iar în valută echivalentul a peste 14 miliarde de lei.

Totodată, fără dobândă sunt depozitați peste două miliarde de lei. Cei care au optat să-și păstreze banii în euro sau dolari, au depus în bănci echivalentul a 3,8 miliarde de lei.

Leave a Reply