Connect with us

Politică

VIDEO// Schimbare bruscă de macaz: Maia Sandu despre 9 mai

Pe ultima sută de metri a campaniei Maia Sandu își schimbă retorica și din unionistă devine statalistă lansând un nou spot în limba rusă în care aduce elogii zilei de 9 mai.

Masajul apare ca o schimbare bruscă de macaz după ce anterior Maia Sandu declarase cu totul și cu totul altceva – și anume că 9 mai nu este ziua Victoriei.

Poziția Maiei Sandu care spunea în 2016 că nu există câștigători al Războilui II Mondial poate fi înțeleasă și dedusă inclusiv din declarațiile despre Antonescu, pe care l-a declarat personalitate istorică.

Clasica întrebare în asemenea cazuri este: când minte Maia Sandu, atunci când declară că 9 mai NU e Ziua Victoriei și Antonescu este personalitate Istorică sau atunci când susține că vom sărbători 9 mai, Ziua Victoriei? Nu o vom pune pentru că e clar răspunsul.

Altă întrebare ne frământă: Ce cred votanții lui Țâcu, Chirtoacă despre această nouă schimbare de poziție? Avem răspuns și la această întrebare – vor crede exact același lucru ca și despre modul în care “nu a făcut coaliție cu Dodon (cazul Kozak)” deși semnase un angajament înainte de asta în fața tuturor cetățenilor.

Populare