Connect with us

Politică

VIDEO // Moldova a implementat mai multe reforme în ultimul an, iar raportul recunoaște aceste eforturi, spune un europarlamentar

În ultimul an, Republica Moldova a implementat mai multe reforme convenite cu UE. Despre aceasta a vorbit europarlamentarul Dragoș Tudorache de la tribuna Parlamentului European, în contextul discuțiilor despre raportul privind Acordul de Asociere. Raportorul pentru Republica Moldova a menționat că efortul autorităților este apreciat de oficialii europeni.

„Republica Moldova a implementat mai multe reforme în ultimul an, iar raportul recunoaște aceste eforturi, cu toată instabilitatea politică și semnalele adesea confuze venit dinspre autorități. Foarte important este că Moldova a reușit să atingă anumite condiționalități legate de reforme instituționale și legislative concrete pentru a primi a doua tranșă de Asistență Macrofinanciară. S-a renunțat la schema acordării cetățeniei pentru investiții, cadrul legislativ pentru ONG-uri a fost adoptat în mod corespunzător, unele elemente ale pachetului de reformă judiciară au fost puse în aplicare. Acest lucru a condus la furnizarea atât de importantă a ajutorului financiar, împreună cu o sumă suplimentară de asistență redirecționată pe măsurile de răspuns rapid în ce privește lupta cu COVID”, a spus Tudorache.

Populare