Connect with us

Politică

VIDEO // Chicu susține că Guvernul vrea să modernizeze agricultura din țară, pentru ca și tinerii să fie atrași de această ramură

Guvernul va continua să elaboreze politici orientate spre modernizarea agriculturii, astfel ca domeniul să devină atractiv pentru toți, inclusiv pentru tineri, a declarat premierul Ion Chicu la inaugurarea expoziției internaţionale specializate ”Moldagrotech” şi ”Farmer – 2020”.

Chicu a subliniat că cele mai multe surse din Fondul de subvenționare sunt orientate spre modernizarea tehnicii agricole și a echipamentelor de irigare, dezvoltarea sectorului horticol și infrastructurii de procesare a producției agricole. În total, suma subvențiilor solicitate de agricultori în ultimii cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.

Potrivit premierului, expoziția este o platformă eficientă de dialog între fermieri, companiile agricole, producători și furnizorii de echipamente și materiale pentru agricultură, autorități publice centrale și locale, dar și mediul științific.

”Misiunea acesteia este de a oferi industriei agricole locale utilaje și tehnologii moderne, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură”, a declarat Ion Chicu.

Populare