Connect with us

Politică

VIDEO // Află ce riscă proful care a făcut propagandă în favoarea Maiei Sandu

Profesorul din Ocnița, care le-a ținut elevilor lecții de politologie și a spus cu cine trebuie să voteze la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a încălcat prevederile legii învățământului, dar și Codul de etică al cadrului didactic.

Potrivit articolului 56 din Legea învățământului “cadrele didactice sunt obligate să nu facă propagandă șovină, naționalistă, POLITICĂ, religioasă, militaristă, aceasta fiind incompatibilă cu activitatea pedagogică”.

Totodată, Codul de etică al cadrului didactic prevede că profesorii trebuie să evitate discuțiile vizând convingerile politice și religioase chiar și în cadrul ședințelor, întrunirilor formale și informale, festivităților organizate în instituțiile de învățământ.

“În realizarea colaborării și a parteneriatelor cu instituțiile/reprezentanții comunității locale, organizațiile neguvernamentale și agenții economici, cadrele didactice nu se vor angaja în activități care să conducă la prozelitism religios, PARTIZANAT POLITIC, precum și alte acțiuni care pun în pericol integritatea fizică și morală a elevilor sau care permit exploatarea prin muncă a acestora”, se mai menționează în Codul de etică.

Amintim că pe internet a apărut un filmuleț video în care profesorul din Ocnița Boris Cușnir spune că bătrânii din Moldova sunt “niște idioți” pentru că participă la alegeri și decid soarta țării.

Populare