Connect with us

Politică

Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Olga Cebotari vorbește despre avansarea procesului de reglementare transnistreană

În dialogul cu interlocutorii din regiunea transnistreană, partea moldovenească se poziționează din perspectiva intereselor cetățenilor, iar atunci când se remarcă prezența unor manifestări necorespunzătoare se încearcă tot posibilul de a readuce comunicarea și eforturile spre o albie de normalitate. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, în cadrul unui interviu pentru platforma online a Laboratorului pentru Analiza Conflictului Transnistrean.

Oficialul menționează că în timp ce partea moldovenească insistă pe mișcarea paralelă pe toate coșurile de pe agenda negocierilor, exponenții de la Tiraspol se axează preponderant pentru a menține în vizor și de a determina progrese în coșul social-economic.

Atunci când se evidențiază caracterul vădit de confruntare sau de mișcare pe linii paralele, Chișinăul intervine cu argumentele și corectările de resort, enunțând că sarcinile centrale sunt acelea de a reveni în spațiile de activitate unice, a rezolva durabil și definitiv dificultățile înfruntate de oameni, a urma obiective comune de dezvoltare durabilă și de a armoniza cadrele instituționale și de reglementare de pe ambele maluri ale Nistrului”, spune Olga Cebotari.

Negociatoarea din partea Chișinăului a mai remarcat că acțiunile de sprijin din partea autorităților naționale sunt mereu bine-venite de către moldovenii cu loc de trai în stânga Nistrului și orașul Bender.

Populare