Connect with us

Social

Veteranii condamnă politica murdară a partidelor de dreapta

Veteranii războiului din Afganistan condamnă acțiunile deputaților Platformei DA, care au blocat inițiativa legislativă, care prevede asigurare medicală gratuită pentru această categorie de persoane.

“În data de 14 septembrie, deputații PPDA au blocat în timpul dezbaterilor din Parlament proiectul de lege cu privire la asigurarea medicală gratuită pentru veteranii care nu sunt încadrați în câmpul muncii. Esența acestei inițiative constă în faptul că Guvernul a propus ca statul să achite polița de asigurare medicală a acestei categorii de persoane și să majoreze alocațiile sociale pentru soțiile și urmașii veteranilor. Acum, din cauza unei politici murdare a opoziției de dreapta, acea categorie de persoane, care astăzi are nevoie de o atenție sporită și de susținere din partea statului, a rămas fără acest ajutor. Nu se cunoaște când aleșii poporului din partea PPDA își vor schimba opinia”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației veteranilor războiului din Afganistan.

Veteranii cer ca autoritățile Republicii Moldova să se implice în această situație și să-i cheme pe colegii săi din Parlament la responsabilitate.

Populare