Connect with us

Social

VESTE BUNĂ! 99% din beneficiarii suportului unic în mărime de 900 de lei și-au primit prestația


Pensiile, alocațiile sociale și suportul unic de 900 de lei pentru luna octombrie au fost achitate aproape integral, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.


Ministrul a informat membrii Guvernului că, la data de 24 octombrie, 99% din beneficiarii suportului unic în mărime de 900 de lei și-au primit prestația. Un procent nu și-a ridicat ajutorul financiar din motive obiective, ori erau internați în spital, ori se aflau peste hotare.


Dumbrăveanu a precizat că suportul unic în mărime de 900 de lei poate fi ridicat în lunile următoare și pe parcursul întregului an 2021.


Premierul Ion Chicu a solicitat responsabililor de la ”Poșta Moldovei” ca, în cazul în care activitatea vreunui oficiu este compromisă din motivul infectării cu COVID-19 a angajaților, să fie luate măsurile de rigoare pentru a nu întârzia achitarea pensiilor și alocațiilor sociale.


”Acestea nu sunt categoriile de persoane care pot aștepta pensia luna următoare”, a declarat Chicu.


Totodată, la ședința de Guvern s-a menționat că plățile salariale, a pensiilor și altor prestații sociale pentru luna noiembrie vor fi achitate la timp.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, în prezent în conturile trezoreriale sunt peste 9 miliarde de lei.

Populare