Connect with us

Social

Veaceslav Eni și-a dat demisia din funcția de director general al Termoelectrica

Veaceslav Eni, directorul general Termoelectrica S.A., își încheie mandatul din data de 1 decembrie curent, după ce a deținut această funcție timp de șase ani, fiind la al treilea mandat consecutiv.

Într-un comunicat de presă, Termoelectrica a enumerat o serie de succese înregistrate în această perioadă „pentru sectorul termoenergetic național”.

„Spre exemplu, Proiectul Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. în perioada 2015 -2020, cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, a fost desemnat drept unul dintre cele mai remarcabile proiecte din portofoliul pentru sectorul energetic implementat de Banca Mondială în toată Europa de Est și Asia Centrală, fiind implementat în timp record, înainte de termenul stabilit.

Datorită managementului eficient al companiei și implementării cu succes a tuturor proiectelor de dezvoltare, Banca Mondială a susținut Republica Moldova în demararea celui de-al doilea Proiect -PIESACET II (2020-2025), axat pe modernizarea infrastructurii de producere a energiei electrice și termice în cogenerare și sprijinirea financiară a unor măsuri de eficientizare a consumului în clădirile multietajate din municipiul Chișinău, prin modernizarea sistemelor interne de încălzire”, se arată în comunicat.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicare activă de care dați dovadă zi de zi, în regim non stop. Pentru că atunci când a fost nevoie ați fost și sunteți aici la pupitre, în birouri, sau în teren, așa încât oamenii să simtă căldură și lumină mereu în casele lor. Cu un gând bun, îmi exprim speranța ca toate proiectele remarcabile și așteptate de cetățeni vor avea o continuitate, astfel încât Termoelectrica – compania care a renăscut din propria cenușă – ca pasarea Phoenix să fie, în continuare, una de succes, în slujba oamenilor”, afirmă Veaceslav Eni, care precizează că „sistemul termoenergetic al capitalei are o temelie puternică”.

Cotidianul.md menționează că Veaceslav Eni a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost audiat în cadrul unui dosar de îmbogățire ilicită.

Populare