Connect with us

Politică

Vasile Grădinaru este acuzat de consilierul PUN că vrea să-și repare curtea blocului din banii publici

Președintele fracțiunii PAS din CMC, Vasile Grădinaru, este acuzat de consilierul PUN, Corneliu Pântea, că ar promova în Consiliul Municipal un proiect care prevede, printre altele, reparația curții blocului locativ în care acesta trăiește. Acesta respinge acuzațiile și declară că urmează a fi reparată o cale de acces către mai multe instituții de învățământ din preajmă și nicidecum curtea blocului.

Corneliu Pântea declară că deși proiectul respectiv este încă din 2017, acesta a început să fie promovat insistent pe ordinea de zi a ședințelor CMC după ce Vasile Grădinaru a devenit consilier municipal: „Vasile Grădinaru locuiește în această curte, văd aici un conflict de interese. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi inclusiv cu susținerea primarului general, nu îl înțeleg pe domnul Ceban. Avem zeci de curți din gestiunea NGFL și nu avem bani, dar avem bani publici să alocăm pentru curtea unde locuiește consilierul municipal Vasile Grădinaru”, a declarat consilierul PUN.

Alesul local a mers și mai departe cu acuzațiile, declarând că ar fi vorba despre încercări de discreditare a liderei PAS, Maia Sandu: „Îmi pare rău că sunteți atras într-o cursă, miza nu sunteți dvs, ci lidera dvs, Maia Sandu, și dvs faceți tot posibilul ca dumneai să nu ajungă președinte al acestei țări”.

În replică, Vasile Grădinaru a declarat că acuzațiile care i se aduc nu corespund realității: „Nu este vorba de reparația unei curți, ci a unei căi de acces către mai multe instituții de învățământ din preajmă, în primul rând o instituție cu predare în limba rusă, Universitatea Tehnică, Liceul Mihai Eminescu etc”.

„Proiectul este într-adevăr din 2017 și trebuia aprobat demult, noi trebuie doar să aprobăm această listă, iar ulterior, în dependență de sursele disponibile, se vor efectua lucrările. Conform regulamentului nici nu era nevoie de aprobarea CMC, proiectul trebuia implementat potrivit deciziei primarului. Dacă insistați atât de mult, mă voi adresa direct primarului”, a mai declarat Grădinaru.

În cele din urmă, consilierii municipali au susținut, cu majoritate de voturi, propunerea lui Corneliu Pântea cu privire la excluderea de pe ordinea de zi a subiectului cu privire la implementarea proiectelor restante în cadrul Programului Buget Civil, din edițiile 2017-2018, aprobate spre finanțare.

Decizie cu privire la imple… by UNIMEDIA

Populare