Connect with us

Social

Valul de aer cald se retrage. Vremea se va răci

Valul de aer cald se va retrage de pe teritoriul Republicii Moldova. În săptămâna curentă, vremea se va răci până la minus 5 grade noaptea.

Ziua maximele termice vor oscila între +5 și +10 grade Celsius. Ghenadii Rosca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat pentru IPN că aceste valori termice sunt aproape de limitele normale pentru luna februarie, când temperatura aerului ar trebui să fie de maximum +5 grade.

Sâmbătă, 19 februarie, în partea de sud-est a Republicii Moldova au fost înregistrate temperaturi de până la +18 grade pe timp de zi. „Temperatura medie pentru această perioadă ar trebui să oscileze între 0 și minus3 grade Celsius, dar ea a fost cu 7-11 grade Celsius peste limita normală”, a specificat Ghenadii Roșca.

Pentru astăzi, 22 februarie, meteorologii prognozează temperaturi de până la +12 grade Celsius.   

Cea mai geroasă zi de 22 februarie a fost cea din 1985, atunci când la stația meteorologică de la Tiraspol au fost înregistrate minus 23,5 grade. Cea mai călduroasă zi de 22 februarie a fost în 1998, la aceeași stație meteorologică fiind înregistrate +19,8 grade Celsius.

Populare