Connect with us

Politică

Valeriu Reniță: Starea de urgență provoacă, deocamdată, melancolie

Paștile și Paștile Blajinilor vor fi sărbătorite anul acesta la fel ca și anul trecut sub amenințarea restricțiilor din cauza H O T Ă R Â RII privind declararea stării de urgență, care a fost instituită azi de Parlament pînă la 30 mai curent.

Cum știm deja că la moldoveni sentimentele de ciudă și asprime nu țin mult, în grija cea mare a cetățeanului nostru va intra circulația restrictivă, mai ales peste hotarele țări, posibilele invitații pentru prestări de servicii în interes public (dar în condițiile legii), precum și eventuale rechiziții de bunuri în scopul prevenirii și lichidării consecințelor situațiilor care au impus declararea stării de urgență (în caz, că lista restricțiilor, ce va apărea mâine-poimâine va repeta clauza nr.11 din hotărârea similară din martie trecut).

Opoziția va fi evident deranjată de interzicerea desfășurării adunărilor, manifestațiilor publice și a altor acțiuni de masă cu utilizarea tractoarelor de lux, pentru a determina puterea să renunțe la starea de urgență și să procedeze la alegeri anticipate.

Lumea va dori și spectacole, de aceea nu ar fi rău să se relanseze, cel puțin, Campionatul Moldovei la fotbal, mai ales că pe stadioane nu se adună împreună cu jucătorii nu mai mult de 50 de inși, iar FMF, apropos, e gata să imunizeze toți participanții.

Probabil, că deputații PAS vor bate din nou pragul Curții Constituționale, pentru a limpezi, ce e în regulă și ce nu prea cu instituirea stării de urgență. Deci până la o eventuală decizie CC în acest sens, moderatorii de talk-show vor îndemna politicienii și politologii să se lanseze în speculații… Să le dorim succese!

Editorial de Valeriu Reniță

Populare