Va creşte eficienţa gestionării proiectelor în domeniul mediului

23 decembrie 2018 8:400 comentariiVizualizări:

Foto: mediu.gov.md

În Moldova, proiectele în domeniul mediului vor fi gestionate mai eficient datorită fondării unei singure unităţi de implementare a acestora în locul actualelor şapte.

Fondatorul instituției publice – Unitatea de implementare a proiectelor în domeniul mediului – va fi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Executiv, transmite Noi.md.

Documentul stabilește efectivul-limită de personal, lista persoanelor juridice reorganizate prin fuziune, precum și statutul instituției publice, care vizează misiunea, domeniile de competență, funcțiile şi drepturile noii entități.

Instituția va avea misiunea de a implementa proiecte de asistență în mai multe domenii de activitate: prevenirea poluării mediului înconjurător, schimbările climatice, managementul resurselor de apă, conservarea biodiversității și managementul ariilor naturale protejate de stat, managementul deșeurilor și substanțelor chimice.

În cadrul Unității vor fi coordonate activitățile instituționale și ale consultanților angajați pentru a oferi asistență autorităților administrației publice. Totodată, instituția va gestiona proiectele de asistență externă și va asigura suportul necesar pentru implementarea proiectelor de mediu, monitorizînd executarea în termen a lucrărilor.

sursa//noi.md

Leave a Reply