Connect with us

Politică

Usatîi a cheltuit milioane de lei în campania pentru alegerile prezidențiale

În timp ce Renato Usatîi declară cheltuieli în campania pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ce depășesc 3 milioane de lei, alți candidați, precum Igor Dodon și Maia Sandu, nu au raportat niciun bănuț.

Potrivit primelor rapoarte financiare disponibile pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, Renato Usatîi a cheltuit cei mai mulți bani în primele zile de campanie, o sumă ce depășește 3 milioane de lei.

Usatîi raportează cheltuieli de 3,07 milioane de lei în total. Cea mai mare sumă a mers către publicitate, 2,6 milioane de lei: TV – 1,4 milioane de lei, online 400 de mii de lei și presă scrisă 800 de mii de lei. Primarul de Bălți mai raportează 400 de mii de lei cheltuieli pentru combustibil.

Andrei Năstase raportează și el cheltuieli, e drept mult mai modeste decât Usatîi – 255 de mii de lei. Cea mai mare parte din sumă, 133 de mii de lei, Năstase susține că a direcționat-o către publicitate, în cazul său doar televizată.

Din raportul financiar al lui Andrei Năstase reiese că s-au mai cheltuit în jur de 120 de mii de lei pentru materiale promoționale.

Ceilalți candidați înscriși în cursa electorală până ieri, Igor Dodon, Maia Sandu, Tudor Deliu și Violeta Ivanov, nu raportează cheltuili în campania electorală.

Populare