Uniunea Europeană reia sprijinul bugetar pentru Republica Moldova

16 iulie 2019 11:550 comentariiVizualizări:

Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, a anunţat reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.

„Mă bucur să anunț astăzi reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. 14,54 milioane de euro sunt așteptate în zilele următoare. Deblocarea asistenței financiare este un semn clar al sprijinului din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova şi cetățenii săi, de apreciere a măsurilor deja întreprinse și de încurajare a reformelor”, a anunțat  comisarul Johannes Hahn după şedinţa Consiliului Afacerilor Externe al UE, la o sesiune a căreia a participat şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Nicu Popescu.

„Suma de 𝟭𝟰,𝟱𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 care urmează să ne ajungă în zilele următoare ne confirma faptul că deblocarea asistenței financiare este o dovadă a sprijinului pe care Uniunea Europeană ni-l acordă nouă, Republicii Moldova, că urmare a încrederii în măsurile deja întreprinse de către noul Guvern de la Chişinău dar și pentru încurajarea programului de reforme, pe care ni le-am propus să le aplicăm cu succes”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul de Externe Nicu Popescu.

Ministrul vorbește, de asemenea, despre „eforturile pentru reluarea în toamna acestui an a asistenței macrofinanciare”.

Leave a Reply