Connect with us

Social

Un tânăr dă startul unui tur la pas rapid în jurul Moldovei: Vrea să alerge 1.150 km și să strângă fonduri pentru a salva viața unui copil

Tot mai multă lume se implică pentru a o ajuta pe Alexandra, care suferă de amio-trofie spinală. Pentru tratament ea are nevoie de 2,1 milioane de dolari, transmite abcnews.md cu referire la canal2.md.

Printre ei este si Petru Ciobanu, un tânăr de 28 de ani, care pentru a-i mobiliza pe moldoveni sa doneze bani pentru micuta Alexa, va alerga în jurul Moldovei.

Petru Ciobanu este masterand în Belgia şi este pasionat de alergat. Din cauza pandemiei de COVID, a revenit acasă şi studiază de la distanţă, iar cu această ocazie a decis să acorde mai mult timp hobby-ului său şi să îşi depăşească limitele. Tânărul şi-a propus să facă turul Moldovei la pas şi să parcurgă, zilnic, o distanţă de 90 de kilometri. În aventura sa, va fi însoţit de către un prieten, care va merge alături de el, cu maşina, pentru a-l ajuta.

„Voi încerca să alerg cât mai aproape de graniţele terestre ale Republicii Moldova, pe drumuri naţionale, republicane. Aproximativ, distanţa totală este de 1150 de kilometri, plus, minus.”

Petru Ciobanu urmează să pornească la drum peste câteva săptămâni, când vremea se va mai răci. Între timp, el se antrenează zilnic.

„Am pornit un ciclu de şapte zile la rând, am alergat câte 10,5 kilometri. Apoi am trecut la alte şapte zile în care voi alerga câte 21 de kilometri.”

Pe lângă faptul că îşi propune să îşi testeze limitele, Petru Ciobanu vrea să o ajute şi pe Alexa. Tânărul i-a aflat povestea pe un site de socializare.

„Сând am văzut că şansele ei la viaţă depind exclusiv de acest vaccin, care este cel mai scump vaccin din lume, m-a motivat că, atât timp cât voi face această alergare, trebuie să o fac inclusiv cu un scop caritabil.”

Alexandra va împlini în curând un an, însă duce o luptă contracronometru pentru fiecare zi din viaţa sa. La doar o lună, fetiţa a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală de gradul întâi. Pentru a supravieţui, micuţa are nevoie de un vaccin, care costă peste două milioane de dolari. Acesta trebuie administrat până la vârsta de doi ani. Pentru Alexandra, timpul trece mult prea repede, iar părinţii săi sunt recunoscători fiecărui om care le oferă sprijinul. Şi iniţiativa lui Petru le-a dat o speranţă în plus că vor putea aduna imensa sumă.

„Boala de care suferă Alexandra este una fatală şi când am aflat de ea am cerut ajutorul unei lumi întregi ca să putem salva pe Alexandra. Deja de nouă luni am deschis strângerea de fonduri şi recent am primit un mesaj de la Petru care m-a emoţionat foarte mult, pentru că este un tânăr ambiţios care nu a rămas indiferent.”

Până acum, părinţii Alexei au reuşit să adune aproximativ 760 de mii de dolari. Toţi cei care vor să-i ofere o şansă la viaţă Alexandrei, pot lua legătura cu mama acesteia la numărul 069994470, iar pentru a pentru a discuta cu iniţiatorul campaniei, Petru Ciobanu, puteţi suna la numărul 061025624.

Populare