Connect with us

Politică

Un sociolog român face praf din sondajul WatchDog

Directorul companiei de sondaje de opinie IMAS, Petruți Doru, se arată dezamăgit de faptul că cetățenii pierd timpul privind sondajele realizate de ei și a venit cu o recomandare către populație, dar și reprezentanții CSB-AXA. Astfel, acesta se declară uimit de topul politicienilor care l-a clasat pe Octavian Țîcu pe ultimele poziții. Indirect, acesta acuză reprezentanții companiei de sondaje că ar fi influențați politic de către anumiți candidați pentru a prezenta aceste date.

”Astăzi a fost publicat un sondaj de aceiași realizatori care se lăudau cu „exit-poll-ul telefonic” anul trecut. Din noua lor operă aflăm că Slusari e pe locul IV în topul politicienilor (din cei care au auzit de el ar avea chiar vreo 45%), că dna Gavriliță este peste Igor Grosu, că Octavian Țâcu e grozav, dar nu îl votează aproape nimeni etc”, se arată în postarea lui Petruți Doru.

Totodată, acesta îi critică pentru faptul că dacă până acum cetățenii indeciși depășeau cifra de 40 %, astăzi aceștia au ajuns la 24 %, deși efectuarea sondajelor telefonice a constatat că cei care nu spun cu cine votează sunt de fapt în majoritate.

”Colac peste pupăză, CBS-AXA care publica anul trecut sondaje cu 40%-60% indeciși (au reușit chiar și în aceeași săptămână să dea variații mari), acum au doar 24% indeciși în rezultate, deși efectuează sondaje telefonice la care ponderea celor care nu spun cu cine votează este de fapt uriașă. Vedeți, băieți, că se poate! Și nici nu mai e necesar să îl puneți pe dl. Jigău să spună povești sociologice la venerabila lui vârstă”, menționează directorul IMAS.

La final, acesta a venit cu o recomandare mai ironică, în care a solicitat reprezentanților CSB-AXA, IPP dar și WatchDog să nu se obosească și să amplaseze direct slide-urile cu candidatul pe care îl susțin, fără a face ca oamenii să-și piardă vremea analizând sondajele realizate de ei.

Populare