Connect with us

Social

Un nou director la Administrația Națională a Penitenciarelor

Noul director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Anatolie Falcă, a fost prezentat șefilor de subdiviziuni și conducătorilor de penitenciare a instituției. Despre asta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

„Cunoaștem că în acest sector există multiple probleme, care trebuie soluționate pas cu pas. Printre acestea se numără necesitatea curățirii sistemului de persoane compromise, îmbunătățirea condițiilor pentru deținuți, reducerea influenței subculturii penitenciare și a rolului liderilor criminali, îmbunătățirea încadrării în muncă sau activități educative a deținuților, analiza oportunității introducerii sistemului progresiv de executare a pedepsei privative de libertate”, a scris Litvinenco pe Facebook.

De asemenea, el a mai menționat că trebuie îmbunătățit dialogul cu donatorii și partenerii de dezvoltare, care ar putea contribuie semnificativ la efectuarea schimbărilor în managementul instituțiilor, la digitalizarea și optimizarea proceselor, precum și să ajute la implementarea de proiecte inovatorii de reabilitare și reintegrare socială.

Noul director al ANP a lucrat în sistemul penitenciar mai bine de 20 de ani în mai multe funcții, printre care: comandant de companie pentru paza şi supravegherea deţinuţilor, comandant al batalionului de escortă.

În perioada august 2017-iunie 2018 a deţinut funcţia de director adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Populare