Connect with us

Politică

Un jurnalist spune că PAS și “societatea civilă” au format un stat în stat și au marginalizat PPDA și unioniștii

Lidera PAS, Maia Sandu, nu mai are nevoie de PPDA și de Andrei Năstase, precum și de sprijinul electoratului unionist. Jurnalistul Octavian Racu susține că Sandu și formațiunea sa nu mai au nevoi de servicii de avocat al Bucureștiului, deoarece și-ar fi stabilit propria linie de comunicare cu Bruxelles-ul.


“Maia Sandu nu are nevoie de Andrei Năstase. PAS nu mai are nevoie de unioniști. Activiștii civici moldoveni nu mai au nevoie de România și chiar îi adresează multe reproșuri (multe din ele deplin justificate). În plus, politicienii pro-europeni au nevoie tot mai puțin de servicii de avocat ale Bucureștiului, pentru că și-au stabilit propria linie de comunicare (în timp ce partea română e privită tot mai prost la Bruxelles)”, scrie Racu, într-o postare pe Facebook.


Jurnalistul mai spune că Platforma DA se simte marginalizată, iar România simte că lucrurile evoluează fără participarea ei.
“Societatea civilă” și-a format o structură destul de solidă, inclusiv în spațiul media și politic, devenind, practic, un stat în stat. Într-o astfel de structură, PPDA și unioniștii nu își au locul, pentru că sunt priviți ca niște elemente inutile și generatori ai unor tulburări. Iată de ce în viitor tensiunilor vor fi și mai mari. S-ar putea ajunge la un moment dat ca unioniștii și PPDA să prefere mai curând un parteneriat cu socialiștii (când vor realiza că au mai multe punct comune în agendă), decât cu cosmopoliții exclusiviști”, conchide Octavian Racu.

Populare