Connect with us

Politică

Un jurnalist român îl face praf pe deputatul Dumitru Alaiba: UN PROST, PUR SI SIMPLU, ORI GOLAN ”PIERDUT” ÎN PARLAMENT?

PAS cu pas, învestirea Maiei Sandu în funcția de Președinte e presărată de cele mai sinistre golănii, agresivități analfabete, în ceea ce privește cutumele protocolare valabile în toată lumea civilizată, ori, pur și simplu, de prostie rudimentară. Mă voi opri doar la un singur aspect. Unii deputați din PAS, confundă Parlamentul și statutul de deputați ”întîmplători”, în sfera ”atribuțiilor”, cu cel deținut anterior prin tot felul de ONG-uri, în care tăiau și spînzurau ca să-și ”tragă cît mai mult din granturile occidentale”.

Ieri, 14 Decembrie, deputatul PAS Dumitru Alaiba a făcut cîteva afirmații înscrise în chiar ceea ce defineam mai sus. Să fie de vină părinții lui care nu l-au educat suficient? Să fie de vină școala? Și una și alta, bănuiesc, dar sunt absolut sigur că ”vîna moldovenească specifică unor moldoveni parveniți” a triumfat în cazul lui Alaiba. Individul, chiar dacă-i deputat, adică ”ales la grămadă, pe o listă conjuncturală”, care se exprimă cum se exprimă, nu poate înțelege comentariile la spusele lui decît tot la nivelul lui golănesc de înțelegere, așa că-l voi trata ca atare. Dar haideți să vedeți ce crede deputatul PAS în privința protocolului democratic occidental prin care un fost Președinte îi predă succesorului ”sceptrul” prezidențial!

Legat de acest eveniment, Alaiba a spus: „Dodon vine la inaugurarea Maiei Sandu? Dar ce să caute, mă rog? Nimeni nu va avea mare plăcere din această prezență. Nici el, nici noi. Domnul Dodon, hai, stai acasă. Hai, că noi singuri, cumva, ne isprăvim.” „Dacă mă întrebați pe mine, Dodon nu are ce căuta la inaugurare.”

Ca să vedeți ce crede acest ”izmene pe călător”! Anticipativ, vă spun că acest ”golan parlamentar” se poate justifica/apăra doar prin îndîrjirea cu care Donald Trump nu-și recunoaște pierderea alegerilor prezidențiale din SUA. Aici e vorba doar despre ”îndîrjirea” lui Trump, despre care încă nu știm dacă va participa la învestirea lui Joe Biden, dar nu are nici o legătură cu practica civilizată și democrată tradițională de predare-preluare a funcției prezidențiale din toată lumea liberă! Întreb, firește că democratic: Prezența protocolară a lui Dodon, cunoscut fiind ca un păstrător al tradițiilor, poate să-i deranjeze pe cei din anturajul Maiei Sandu, adică pe adepții Corectitudinii Politice occidentale, inclusiv pe un consilier ”cu patimi sexuale netradiționale”? Dar să revenim la golăniile lui Alaiba!

Băi, ”Sire”, am cam început să pricep și eu, în ”părfrunzime”, moldovenește, cam ce vrei să spui prin ”nimeni nu va avea mare plăcere din această prezență”, iar asta ai înțeles-o, cred, din rîndurile de mai sus, de peste tine!Băi, ”Sire”, copilul ploii, cu ce ”vă isprăviți”, că chestia asta îmi scapă și nu prea îmi scapă, date fiind filiațiile golănești, cu nuanțe moldovenești? Băi, ”Sire” cocalar (na, că o să-mi vină ăștia de la Antidiscriminare pe cap!), să-ți intre bine în căpățîna ta ”cipizată” că eu nu-l apăr pe Igor Dodon, ci pe tine și, mai ales, pe urmașii tăi! Ca să fim bine înțeleși!

La ce școli ai învățat, bre, Sire? Cine te-a învățat să guiți că ”Dodon nu are ce căuta la inaugurare”? Poate că una te-a învățat cineva din manuale, iar alta îți spune ce să faci în practica de tip golănesc! Măi, Sire Obraz de Șorici, Dodon nu participă, în primul rînd, la inaugurarea Corectitudinii tale Politice, ci la o ceremonie protocolară democrată de predare a ”sceptrului” prezidențial, așa cum se întîmplă în toată lumea civilizată din care tu, probabil, nu ai luat nimic altceva decît prosoapele și pliantele de pe la hoteluri.

Pentru că și tu, după cum o demonstrezi, faci parte din categoria acelorași indivizi rudimentari, sunt sigur că vei lua aceste observații ”în nume personal”. Prin urmare, eu, neavînd timp să mă gîndesc la reziduuri politice ca tine, ”o să mă isprăvesc” cu îndeletniciri altfel lecturabile!

Mihai CONȚIU

P. S. Interesant: Prima dată ai pus-o cu Filat, acum cu Maia Sandu…! A dracului mai e Corectitudinea asta Politică! (M.C.)

P.S. Redacțional: Îi punem la dispoziție domnului deputat Alaiba următorul fragment dintr-n preambul al altui depuat PAS, Sergiu Litvinenko. Este vorba despre așa-zisa foaie de parcurs ce pretinde să înjghebe două scenarii care ar conduce la declanșarea alegerilor anticipate. Iată apogeul absurdului întruchipat: ”În scenariul NR.2 (atunci cînd NU există certitudinea că NU se găsesc 51 de deputați care să NU voteze un nou guvern).

Iată și linkul: https://protv.md/politic/pas-vine-cu-o-foaie-de-parcurs-pentru-declansarea-alegerilor-parlamentare-iata-ce-pasi-prevad-cele-doua-scenarii–2550542.html. Logica acestei propoziții PAS-eiste se înscrie perfect în spiritul acestei zicale: ”В огороде бузина, а в Киеве – дядька сифилисом болеет”.

Cu o asemenea guvernare va fi cam BalALAIBA treaba!

Populare