Connect with us

Politică

Un grup de combatanți a chemat veteranii războiului de la Nistru să nu fie atrași în jocuri politice și să nu comită ilegalități

Șeful asociației „Combatant”, parte a organizației „Forța Veteranilor”, Mihail Marcu, a chemat veteranii războiului de la Nistru să nu fie atrași în acțiuni provocatoare și de dezbinare națională, în ziua alegerilor prezidențiale.

În cadrul unei conferințe de presă, acesta a anunțat că membrii „Forța Veteranilor”, condusă de Constantin Covrig, sunt chemați de șefii organizației să blocheze drumurile de acces din stânga Nistrului pentru a împiedica participarea cetățenilor Republicii Moldova la alegerile din 1 noiembrie.

„Acțiunile lor arată dorința de a dezgheța conflictul transnistrean și suntem supuși riscului de a ne afla în situația actuală din Karabah sau Ucraina. Menționăm că, conducerea organizației „Forța Veteranilor” nu este transparentă, urmărind alt scop decât cel propus. Ei atrag persoane pe care le duc în eroare și pe care îi amăgesc, se joacă cu patriotismul veteranilor, făcând referire la spiritul civic al adevăratului veteran”, a declarat Mihail Marcu.

Acesta a anunțat retragerea membrilor asociației Combatant din organizația „Forța Veteranilor” și a chemat membrii acesteia să nu comită ilegalități și să nu fie atrași în jocuri politice.

“Prin intermediul veteranilor se dorește să se pornească acțiuni de destabilizare a ordinii publice în contextul alegerilor prezidențiale. Vreau să fac apel nu doar către veterani, dar către toți cetățenii Republicii Moldova că în cazul în care veți accepta să fiți implicați în acțiunile ilegale de a împiedica ca oamenii sa poată merge liber la vot purtați răspundere conform legii”, a mai spus veteranul.

Populare