Connect with us

Politică

Un fost judecător de la CEDO o face praf pe Maia Sandu. Află motivul

Fostul judecător CEDO și ex-ministru al Justiției în Guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi, o ia în râs pe șefa statului Maia Sandu. Reacția vine după ce președintele a declarat în cadrul unei emisiuni că producătorii de vaccin anti-COVID nu vor să livreze preparatul în țara noastră din cauza corupției în justiție. Imediat, a doua zi, COVAX a confirmat că Republica Moldova va primi vaccinul anti-COVID, iar astăzi deja a fost imunizat primul cetățean al Republicii Moldova.

“Judecând după faptul livrării Republicii Moldova a primei tranșe a vaccinului anti-Covid, starea lucrurilor în justiție s-a îmbunătățit brusc!, a scris Pavlovschi pe Facebook”, făcând aluzie la declarațiile lipsite de logică ale Maiei Sandu.

Amintim că săptămâna trecută mai mulți experți au criticat declarația Maiei Sandu. Aurelian Lavric, expertul în studii de securitate, conferențiar universitar, doctor, a lăsat să se înțeleagă că prin aceste declarații șefa statului apără interesele companiilor farmaceutice, dar nu ale cetățenilor.

“ Vaccinurile au întârziat pentru că Astra Zeneca se teme că sistemul de justiție din RM o poate condamna să achite despăgubiri în cazul în care cineva, care va suferi în urma vaccinării, va da în judecată compania (de la Maia Sandu – „În profunzime”). E un compliment la adresa sistemului de justiție moldav (din partea companiei Astra Zeneca). Doamna președintă a interpretat însă că dacă o instanță va condamna Astra Zeneca, înseamnă că sistemul de justiție din RM e corupt. Acum alegătorii moldoveni se gândesc: doamna Sandu este președintele care apără interesele companiei Astra Zeneca sau interesele cetățenilor moldoveni?”, a scris Lavric pe Facebook.

Populare