Connect with us

Politică

Un fost deputat a prezentat PATRU dovezi incontestabile, care demonstrează că Dodon și Plahotniuc nu s-au întâlnit

Investigația despre întâlnirea dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc este un fals grosolan. Fostul deputat Grigore Petrenco a prezentat patru dovezi în acest sens. Într-o postare pe Facebook, Petrenco a explicat că nu este susținătorul lui Dodon, dar investigația prezentată de Ziarul Național compromite orice noțiune de anchetă jurnalistică.

„- Plahotniuc nu ar fi putut ajunge cu un zbor direct regulat din Miami până la Berlin pe data de 28 august, deoarece o astfel de cursă aeriană nu există. Acest lucru poate fi ușor verificat.

– Din facturile publicate de jurnaliști aflăm că acestea au fost emise aceleiași companii într-o singură zi (care este logica să eliberezi două facturi pentru aceleași servicii?). Facturile în sine par suspecte. De la inscripția PAID până la numerele de pe factură. Totodată, în factura pentru servicii charter trebuie să fie indicate date concrete, un zbor concret și nu „diverse destinații”. Acest lucru este ridicol. Dacă acestea sunt facturi tipice ale unii companii, atunci datele de bază conținute în invoice trebuie să fie aceleași, dar aici ele sunt diferite. Ei bine, și cireașa de pe tort: două date diferite apar pe o singură factură. Uneori nu trebuie doar să știi cum să folosești Photoshop, ci și să mai gândești.

– Să-ți imaginezi că un oficial german va merge să se întâlnească cu Plahotniuc la un hotel din apropierea aeroportului, înseamnă pur și simplu să nu înțelegeți nimic despre modul în care funcționează guvernul german și birocrația de aici. Ei bine, se pare că jurnaliștii au uitat să verifice cum se numește biroul de migrație din Germania și au scris o denumire greșită.

– Avionul menționat în „anchetă”, pe care Plahotniuc ar fi zburat la Salonic, apoi la București, de fapt a zburat la București a doua zi. Acest lucru poate fi ușor verificat pe flightradar. Dar el a zburat nu din Salonic, ci din Nisa, iar până atunci a fost în Londra. Și toate acestea în decurs de 14 ore. Dacă presupunem că Plahotniuc a călătorit până aici, atunci a petrecut mai puțin de o oră în Salonic (totul este verificat prin flightradar). În acest timp el ar fi reușit doar să iasă din aeroport”, a explicat Petrenco.

Fostul deputat se arată deranjat și de faptul că fake news-ul a fost lejer preluat de altă presă, care nu a depus nici un efort pentru a verifica aceste informații.

Populare