Un fost consilier al lui Trump, acuzat în dosarul amestecului Rusiei în alegerile din SUA, poate scăpa de pușcărie

5 decembrie 2018 18:270 comentariiVizualizări:

Fostul consilier de securitate al lui Donald Trump, Michael Flynn, ar putea scăpa de pușcărie. Asta după ce procurorul care răspunde de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, Robert Mueller, a recomandat o pedeapsă fără detenție pentru acesta, evocând ajutorul substanțial acordat în investigații, scrie evenimentul.md.

Procurorul evocă participarea lui Michael Flynn la 19 interviuri cu serviciile sale sau cu alți juriști ai Departamentului american al Justiției.

„Luând în considerare ajutorul substanțial al acuzatului, o pedeapsă în partea de jos a scării prevăzute – inclusiv o condamnare care nu impune o pedeapsă cu încarcerarea – este potrivită și justificată”, a precizat procurorul într-un document judiciar oficial, citat de AFP și Agerpres.

Michael Flynn, consilier al candidatului Trump și apoi consilier pentru securitate națională al președintelui SUA, timp de 22 de zile, a pledat vinovat, în 2017, la acuzația că a mințit FBI, în special asupra conversațiilor sale cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kisliak. El a acceptat să coopereze cu justiția.

În acest caz poate fi făcută o paralelă cu situația primarului de Orhei, Ilan Șor. Depozițiile sale au contribuit la condamnarea ex-premierului Vlad Filat pentru acte de corupție. În afară de aceasta, Ilan Șor a cooperat activ în cadrul anchetei prvind frauda bancară, dând depoziții împotriva oligarhului Veaceslav Platon. Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de detenție. Avocații au contestat decizia.

Leave a Reply