Connect with us

Social

Un bărbat și o femeie, reținuți pentru punerea în circulație a 2400 de dolari falși

Un bărbat de 38 de ani și o femeie de 48 de ani au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru că au pus în circulație 2400 de dolari falși. Infracțiunea a fost descoperită de către ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău împreună cu procurorii. 

Aceștia au depistat că prin intermediul mai multor case de schimb valutar au fost puse în circuit bancnote de 100 de dolari care ulterior s-au dovedit a fi false. Acțiunile celor două persoane au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate la casele de schimb valutar.

Prin urmare, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul suspecților unde au fost depistate și ridicate mijloace bănești, telefoane mobile și cartele SIM, folosite la săvârșirea infracțiunii.

Pe numele suspecților a fost pornită o cauză penală pentru fabricarea și punerea în circulație a semnelor bănețti false sau a titlurilor de valoare false. Bărbatul a fost lasat în arest pentru 30 de zile, iar femeia pentru 72 ore, după care va fi cercetată în stare de libertate.

Conform legislației persoanele implicate în astfel de infracțiuni sunt pedepsite cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Populare