Connect with us

Social

Un bărbat din Leova prins cu 100.000 euro nedeclarați a fost trimis pe banca acuzaților

Dosarul unui bărbat din Leova, care nu a declarat peste 100.000 euro la Aeroportul Internațional Chișinău, a fost trimis în judecată, anunță procurorii PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, bărbatul de 43 de ani s-a eschivat să declare o sumă impunătoare de euro și lire sterline pe care o avea în bagajul de mână, care, convertită în valută națională, depășește două milioane de lei.

Tentativa de contrabandă a avut loc în luna septembrie curent, atunci când, la ieșirea din țară, la îmbarcarea spre Istanbul, acesta a făcut uz de trecerea inscripționată „nimic de declarat”. 

„Încercarea acestuia de a scoate din țară o astfel de sumă de bani, care o depășește pe cea care conform legii nu este necesar a fi declarată (10.000 de euro), nu a devenit realitate. Mai exact, intenția i-a fost dată-n vileag la controlul standard. Ulterior, suma a fost ridicată de Serviciul Vamal, care a efectuat urmărirea penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS. 

După audierea bănuitului de către procurorii PCCOCS, oamenii legii i-au formulat învinuirea și i-au prezentat-o acestuia. Ulterior terminării urmăririi penale, dosarul acestuia a fost trimis în judecată. La etapa urmăririi penale, bărbatul nu și-a recunoscut vina, declarând că banii erau destinați întoarcerii unei datorii”, se arată în comunicat.

La solicitarea procurorilor, asupra mijloacelor bănești a fost aplicat sechestru cu depozitarea lor la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA și dispunerea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. 

Potrivit legii, fapta imputată se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 4 până la 10 ani.

Populare