Connect with us

Politică

Un activist civic spune ce se va întâmpla cu PAS dacă Maia Sandu va pierde alegerile: Sunt trei scenarii

Există trei scenarii ce țin de viitorul PAS, dacă Maia Sandu va pierde alegerile prezidențiale din acest an. Potrivit activistului civic Vitalie Florea, formațiunea ar putea să plece în opoziție “cu șanse iluzorii de a câștiga următoarele alegeri parlamentare. În acest caz, inevitabil vor începe scandaluri, perturbări în interiorul partidului. Plecări și migrări spre alte partide”.

O altă soluție pentru formațiunea condusă de Maia Sandu ar fi să accepte crearea coaliției de guvernare cu partidele politice prezente în parlament. “Cu PSRM, PȘOR, PRO, PD, PUN. Din nou. În numele boborului”, spune Florea.

Cea de-a treia opțiune ar fi să declare alegerile falsificate și să organizeze proteste.

„Să producă o lovitură de stat și cu susținerea unor forțe internaționale, ce au investit o groază de bani în proiectul PAS, să preia puterea abuziv asupra Republicii Moldova. Tehnologia e cunoscută și deja aplicată într-o serie de țări postsovietice. Totul în numele democrației”, mai scrie vloggerul pe pagina sa de Facebook.

Vitalie Florea a precizat că unul din cele trei scenarii este inevitabil. Asta pentru că toate sondajele arată că Maia Sandu va pierde scrutinul din 1 noiembrie.

“În acest scenariu, PAS va intra în criză adâncă structurală și organizațională.

Dacă excludem o mână de membri ai partidului deveniți deputați, cu surse financiare asigurate prin canale ongiste, primari, pe care, daca ii duce mintea să aplice la proiecte internaționale, restul membrilor o duc mult mai trist. Tot așteaptă și așteaptă ca liderul să aducă partidul la guvernare și ei, în sfârșit, să poată obține posturi de muncă, salarii, acces la licitații, scheme, comenzi de stat. Adică, acces la toate plăcerile oferite de participarea la actul de guvernare”, mai spune Florea.

Într-un final, activistul civic ajunge la concluzia că PAS este un partid “sortit eșecului”.

Populare