SCANDALOS! Başcanul de la Comrat declară că autonomia găgăuză îşi va proclama INDEPENDENŢA, dacă Moldova va semna acordul de asociere cu UE!

1 aprilie 2014 15:5515 comentariiVizualizări:

Găgăuzia, teritoriu autonom al Republicii Moldova, vrea să meargă cu Rusia. Oficialii locali spun că regiunea îşi va declara independenţa dacă oficialii de la Chişină semnează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Mihail-Formuzal-Arena

Avertismenul vine la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat „blocada impusă Transnistriei de către Republica Moldova şi Ucraina”, în cadrul unei convorbiri telefonice cu liderul german Angela Merkel.

„Procedăm exact ca în Uniunea Europeană unde referendumul este considerat o formă de exprimare a democraţiei. Propunem să se organizeze în Republica Moldova un referendum asemănător celui din Găgăuzia pentru a vedea ce îşi doresc oamenii. Dacă Moldova îşi pierde suveranitatea, Găgăuzia devine independentă. Noi am organizat un referendum în acest sens”, a declarat Mihail Formuzal, başcanul din Găgăuzia, citat de realitatea.net.

Actualul guvernator al Găgăuziei, ­Mihail Formuzal, fost ofiţer în ar­mata URSS, a justificat referendumul prin faptul că Republica Moldova ar putea să se unească cu România. Ambele plebiscite au fost declarate ilegale de autorităţile de la Chişinău, dar şi de un tribunal de la Comrat, capitala Găgăuziei.

15 Comments

 • Formuzal tot incearca sa incite spiritele si sa joace tare.. da ideea este ca in curind vor fi alegerile, oamenii vor vota cu unul din partidele din Coalitie si Formuzal si restul antistatalistilor de acest gen, vor disparea din memoria noastra… cei care sunt impotriva Republicii Moldova, impotriva cetatenilor, nu o duc mult, istoria a demonstrat asta

 • Mizerie mare mai este Formuzal acesta..patriotul p****! Si inca se mai da mare patriot….incepe spe toti sa-i sature cu ideile sale precum Moldova se va uni cu Romania. Domnule Formuzal separatist, asa ceva nu se va intimpla. si Leanca, si Corman, doar au spus clar ca nu exista asa un risc…la ce naiba duceti lumea in eroare?

 • Artur Guranda

  formuzal isi va pierde cetatenia RM, si va primi interdictia de mai intra pe teritoriu Moldovei, daca va continua actiuni impotriva integritatii teritoriale si a suveranitatii.

 • Astea sint amenintari de prost gust pasibile de dosar penal, si cred ca organele ar trebui sa se autosesizeze in acest caz.

 • Interesant copii sai, sa ii fie sanatosi tot cred ca apropierea de UE, care va aduce investitii, fonduri europene, reforme, dezvoltare,etc… nu este buna pentru RM, cita ipocrizie si nerusinare trebuie sa ai, sa iti inveti copii in UE, sa ai afaceri in UE, sa pleci in vacante in UE, sa primesti ajutor din UE, si tot sa vii sa duci lumea de nas si sa o manipulezi?

 • Sa stea linistit individul asta, de pe 28 aprilie vom merge fara vize in UE, sa vezi cum oamenii vor saluta idea apropierii de UE.

 • INtentiile lui formuzal de a bloka parcursul european nu sunt dechit o comanda politica a Fr care incearca in fel si chip sa tina RM in sfera ei de influienta

 • INtentiile lui formuzal de a bloka parcursul european nu sunt dechit o comanda politica a Fr care incearca in fel si chip sa tina RM in sfera ei de influienta

 • Ce vad eu in Gagauzia, propunerile care vin de la Formuzal sint din domeniul unui vis,aparut peste noapte; sau a unui film la care s-a uitat. Inainte sa vina cu asa propuneri ar trebui sa puna minte in miscare,iar daca va merge impotriva teritorialitatii,suveranitatii si integritatii RM trebuie sa fie tras la raspundere!!!

 • Eu sper ca oamenii vad ca acest Formuzal inebuneste si il vor calma intr-un final. Este imposibil de proclamat independenta intr-un stat integru. De cine va fi recunoscuta aceasta? Absolut de nimeni,nici rusii nu vor vrea acest lucru. Imi pare rau de mintea unora.

 • Una peste Bot dar nu independenta,turci Ocupanti rapanosi !!! nu va convine in Moldova ? plecati in tara voastra de origine Turcia…..

 • Bibi din Moldovastan

  Formuzal judecat pt inalta Tradare de stat si Terorism !!!

 • Vreau sa mearga in Rasia? Sa plece, cu totii, de pe pamantul nostru!!!

 • va fi tirziu intrun moment

  acuma ar trebui de actionat imotriva astfel de cheste

Leave a Reply