Connect with us

Politică

Toți directorii care fac parte din Consiliul de Administrare al ANRE sunt partenerii și foștii colegi de partid ai Maiei Sandu

Toți directorii care fac parte din Consiliul de Administrare al ANRE sunt partenerii și foștii colegi de partid ai Maiei Sandu. Precizarea a fost făcută de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, în contextul majorării a prețului la carburanți, anunțată astăzi de două companii petroliere.

”Sandu nu a solicitat demisia acestora, nu i-a chemat la raport. Aceștia, la fel ca magistrații Curții Constituționale, nu au demisionat, deși Parlamentul le-a acordat vot de neîncredere. De ce? Pentru că ca și judecătorii Curții Constituționale, directorii ANRE au protecția președintelui țării”, a scris Țîrdea pe pagina sa de Telegram.

Potrivit deputatului, compania petrolieră ”Bemol” a finanțat în 2020 campania prezidențială a lui Sandu, iar judecătorul constituționalist Liuba Șova este unul dintre acționarii Tirex-Petrol.

”Mai aveți întrebări de ce cresc prețurile la carburanți. Cred că este totul clar”, notează deputatul.

Amintim, astăzi, 4 mai, alte două rețele de stații PECO au scumpit benzina cu până la 70 de bani litrul, iar motorina – cu peste 30 de bani. Benzina cu cifra octanică 95 costă acum aproape 20 de lei litrul, iar un litru de motorină a ajuns la 16, 27 de lei.

Populare