Topul statelor în care îţi poţi face IEFTIN VACANŢA

19 mai 2015 9:400 comentariiVizualizări:

Nu e o vreme în care să arunci cu banii pe vacanţe, dar e totuşi păcat să-ţi petreci timpul liber acasă. Un concediu chiar peste graniţe nu ar trebui să te lase falit.

ITALIAiunieiulie2014 452

Business Insider a analizat preţurile din mai multe ţări, la diverse servicii, întocmind un clasament al statelor în care iti poţi face ieftin vacanta. S-a pornit de la cel mai recent raport Travel and Tourism Competitiveness, care ia în considerare 141 de ţări.

Algeria

Astfel, pe locul 10 se află Algeria, in nordul Africii, a 44-a cea mai ieftină din punct de vedere al transportului cu avionul, din toate cele 141 de ţări analizate.

Preţul mediu al unei nopţi petrecute intr-un hotel din Algeria este de 185,7 dolari.

Preţul mediu al bunurilor şi serviciilor de aici este cu circa 60% mai mic decât în SUA. În plus, combustibilul e în top 6 cel mai ieftine din lume.

Odată ajuns în Algeria, poţi merge în safari, la plajă sau sa vizitezi Notre Dame d’Afrique.

Pakistan

Pe locul 9 se află Pakistanul, unde preţurile la transportul pe cale aeriană sunt pe locul 36 din 141. Poţi sta la un hotel de prima clasă cu 94,3 dolari pe noapte.

Preţurile bunurilor şi serviciilor sunt cu 70% mai mici decât în SUA, iar cel al combustibilului e pe locul 38 din lume în topul ţărilor cu cele mai mici preţuri.

În Pakistan e musai să vezi munţii Karakoram, să vizitezi Lahore, să mergi la Muzeul Taxila. Tot aici se află şi Moscheea Shah Faisal din Islamabad, una dintre cele mai mari din Asia.

India

Într-un top al celor mai ieftine zboruri din lume, cele înspre şi dinspre India sunt pe locul 16 în lume. Cât despre camera de hotel, vei plăti în jur de 93 de dolari pe noapte.

Şi aici preţurile la bunuri şi servicii sunt cu 70% mai mici decât în SUA.

În India, e obligatoriu să vizitezi Bombay-ul sau New Delhi, să vezi Templul Auriu din Amirstar, să explorezi peşterile budiste din Ajanta, să mergi în safari pe cămilă în Bikaner şi, bineînţeles, să-ţi faci poză lângă Taj Mahal.

Tunisia

Făcută sandviş între Algeria şi Libia, Tunisia, cu ieşire la Mediterana, are zboruri la un preţ mediu – pe locul 50 din 141 ţări. Cazarea are un preţ rezonabil, de 91,1 dolari pe noapte, fiind în top 11 cele mai ieftine din lume.

Preţurile la bunuri şi servicii sunt cu 60% mai mici decât în SUA. Odată ajuns aici, mergi la Muzeul Bardo, vizitează oraşul Tunis, admiră ruinele romane de lângă plajele la Mediterană şi vizitează Tataouine, în sud, oraşul care a inspirat peisaje din filmele Star Wars.

Malaezia

În Malaezia, o noapte la hotel costă 109,6 dolari, in medie, iar zborurile sunt, din punct de vedere al preţului, pe locul 20 din 141.

Preţurile la bunuri şi servicii sunt la jumătate faţă de cele din SUA, iar combustibilul e ieftin – pe locul 14 din 141.

Dacă ai ajuns pe aceste meleaguri, mergi şi până în peninsula Malay, dar şi pe insula Borneo, precum şi la Kuala Lumpur, pentru a vedea „turnurile gemene” Petronas.

Neapărat vizitează rezervaţia Sepolik, una dintre cele patru din lume dedicate urangutanilor, şi plimbă-te prin peşterile Batu.

Gambia

Poate nu e ideea ta de vacanţă ideală, însă ţine cont că Gambia, o ţară mică din nord-estul Africii, lângă Senegal, e una dintre destinaţiile ieftine. Într-un top al zborurilor ieftine, Gambia ocupa locul 46.

Aici, preţurile la servicii şi bunuri sunt cu 70% mai mici decât în SUA, iar combustibilul e pe locul 20 din 141.

În Gambia e raiul păsărilor, dar şi al crocodililor Kachikally, pe care îi poţi vedea în Bakau. Pentru o felie de viaţă autentică, mergi în piaţa Serekunda, iar pentru o privire asupra culturii locale, la African Living Arts Center.

Yemen

Pe locul 4 in top, aproape de podium, e Yemenul. Deşi nu e o destinaţie potrivită în prezent, din cauza violenţelor, e de ţinut minte.

Cat despre pretul la combustibil, acesta e al 13-lea cel mai ieftin din lume. In ceea ce priveste hotelurile, esti pe cont propriu, la fel ca in Gambia.

Odata ajuns aici, mergi in orasul Sana’a, fa drumetii in muntii Haraz, viziteaza insula Socotra, cunoscuta ca Galapagos din Oceanul Indian, si calatoreste in orasul izolat din desert Shibam.

Indonezia

Pe locul 3 în top e Indonezia, unde o camera la un hotel bun te costa doar 93,9 dolari pe noapte – locul 17 din 141.

Preţurile la bunuri şi servicii sunt cu 60% mai mici decât în SUA, iar combustibilul e cu adevărat ieftin – pe locul 11 în lume.

Sunt 17.000 de insule în Indonezia, fiecare cu specificul ei. Urcă pe muntele Bromo, în Java, vizitează Palau Komodo, unde trăiesc cele mai mari şopârle, cazează-te măcar o noapte pe insulele Gili, cu plaje idilice, vezi urangutanii ce trăiesc în sălbăticie în pădurea Bukit şi vizitează templul Borobudur, cel mai mare lăcaş budist din lume.

Egipt

Egiptul, aflat pe locul 2, îţi oferă cazare la numai 73,2 dolari pe noapte, fiind a doua cea mai ieftină ţară din lume din acest punct de vedere.

Preţurile la bunuri şi servicii sunt cu 70% mai mici decât cele din SUA. La capitolul preţul combustibilului, Egiptul e pe locul 10 în lume, într-un clasament al ţărilor cu cele mai mici preţuri.

În Egipt, dacă ajungi prima oară, nu ai nicio scuză dacă ratezi piramidele. Viziteaza şi Muzeul Luxor, plimbă-te prin Cairo şi fă o croazieră pe Nil.

Iran

Cea mai ieftină destinaţie este Iranul, nerecomandat însă în această perioadă. Totuşi, ar trebui „bifat” la un moment dat. Vei afla despre hoteluri de la localnici, iar despre combustibil trebuie să ştii că e ieftin, pe locul opt în lume din punct de vedere crescător al preţurilor.

Odată ajuns in Iran, mergi în munţii Alborz, vizitează Teheranul, mergi la Persepolis şi fă cumpărături în Tabriz Bazaar.

Sursa: ziare.com

Leave a Reply