Topul oraşelor în care tinerii nu-şi permit să cumpere o locuinţă

10 iunie 2015 8:380 comentariiVizualizări:

În treisprezece oraşe americane venitul mediu al persoanelor cu vârsta între 18 şi 34 de ani este mai mic decât suma necesară contractării unui credit ipotecar. Oraşele californiene San Jose şi San Francisco au pieţele rezidenţiale cele mai puţin accesibile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Am un salariu bun şi fac tot ce s-ar presupune că ar fi bine să fac, dar tot nu reuşesc. Piaţa caselor este atât de inflamată!”, spune un tânăr din New York.

Verdict dur pentru tinerii americani. Preţurile prohibitive ale caselor îi ţin departe de piaţa imobiliară din nu mai puţin de treisprezece metropole americane, conform calculelor realizate de Bloomberg.

Veniturile medii ale persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani sunt mai mici decât câştigurile minime pentru a se calific la un credit ipotecar în oraşele care escaladează baloane speculative în rezidenţial. Tinerii nu au ce căuta în New York, Boston, Washington, Denver, Seattle, Miami, Portland şi în şase localităţi din statul California.

Nici măcar să te afli în Silicon Valley nu este o fericire să te afli, dacă nu eşti printre cei mai buni. Preţurile din metropolele apropiate San Francisco şi San Jose sunt la cer. Un tânăr cu venituri medii pentru aceste zone nu dispune nici măcar de jumătate din banii care ar fi necesari pentru o achiziţie prin credit a unor locuinţe care au cele mai ridicate valori medii din SUA, de 924.825 dolari şi, respectiv 764.925 dolari. Cele două oraşe afişează cea mai mare discrepanţă între câştigurile tinerilor şi suma minimă necesară cumpărării unei locuinţe unifamiliale (de 80.162 dolari pentru San Jose şi 60.975 dolari pentru San Francisco).

Tot trei localităţi din California se situează şi pe locurile următoare. Este vorba de metropola Los Angeles, de San Diego şi de Sacramento, unde deficitul afişat este de 45.761 dolari în primul caz, de 36.084 dolari în cel de-al doilea şi de 6.636 dolari în cel de-al treilea.

Mai mult pe capital.ro

Leave a Reply