TOP10 Cea mai scumpă şi cea mai bună bere din lume

24 noiembrie 2013 10:250 comentariiVizualizări:

În Egiptul Antic berea era utilizată ca valută de schimb. Pe bere putea-i cumpăra robi, alimente sau plăti un serviciu prestat. Lumea modernă este dominată de alte reguli, de aceea noi plătim deseori foarte mult pentru o bere foarte bună.

Antarctic-Nail-Ale-600x330

Locul 10: Pabst Blue Ribbon 1844 (China), 44 de dolari SUA pentru o sticlă \720 miligrame, 6%

În SUA, spre dosebire de China, PBR 1844 este considerată una dintre cele mai ieftine beri. De ce? Tehnologia de producere a PBR 1844 diferă de PBR standard, care este accesibilă în ambele ţări. Produsul este ambalat în sticle ciudate, într-un scop anume, de a face concurenţă vinurilor şi brendy. Cu părere de rău, PBR 1844 nu este în vânzare în China.

Locul 9: Tutankhamun Ale (Marea Britanie) – 75 de dolari pentru o sticlă /500 ml, 6%

Dacă aţi dorit vreodată să încercați ce gust are cea mai bună bere din Egiptul antic, atunci aceasta este şansa ta! În 1990, un arheolog de la Cambridge a descoperit ceea ce se numește acum „Royal Brew Regina Nefertiti”. A fost o cameră de bere, în care s-au păstrat mostre de bere, care l-au ajutat pe arheolog să afle reţeta. El l-a contactat pe producătorul de bere scoțian Jim Meringtonom și împreună au reușit să producă bere egipteană. Prima sticlă a fost vândută la un preţ record de 7,686 mii de dolari, dar în curând prețul a scăzut la 75 dolari. Câțiva ani mai târziu, fabrica de bere Meringtona s-a închis.

Locul 8: BrewDog Sink the Bismarck (Scoţia) – 80 dolari SUA pentru o sticlă /375ml, 41%

În opinia gigantului german WW2, fabrica de bere din Scoția BrewDog a spart recordul înregistrat de compania germană Schorschbräu, care făcea cea mai tare bere din lume. Cum au reuşit ? Nici un mister în acest sens, trebuie doar să luaţi o cantitate de hamei de patru ori mai mare, să o distilaţi de patru ori şi tot de patru ori să o puneţi la îngeţare.

Iar, în consecinţă veţi obţine cea mai amară bere din câte cunoaşteţi şi de asemenea care te îmbată de patru ori mai repede decât o bere obişnuită.

Locul 7: Sapporo Space Barley (Япония) – 110 dolari SUA pentru şase sticle, 5.5%

Această bere într-adevăr surprinde! În anul 2006, oamenii de ştiinţă japonezi și ruşi au decis să samene orz pe Stația Spațială Internațională , pentru a vedea cum se vor comporta cerelele în spaţiu. A fost doar parte a experimentului, care a fost efectuat în scopul de a confirma sau infirma teoria că oamenii pot cultiva plante în spaţiu, și, prin urmare, produse alimentare. Cinci luni mai târziu, a patra generație de boabe de orz au fost trimise pe Pământ, unde fabrica de bere japoneză Sapporo le-a transformat într-o primă bere cosmică. Deși aceasta nu este singura bere de acest fel din lume, oamenii de ştiinţă ruşi au dezvoltat, de asemenea, propria marcă de bere, care a fost numită 4pines Vostok Space Beer. Ea costă 20 de dolari sticla.

Locul 6: Samuel Adams Utopias (SUA) – 150 dolari SUA pentru o sticlă, 27%

Această bere scumpă este îmbuteliată în sticle de cupru astfel că ai impresia că ai achiziționat Cognac din cel de-al doilea război mondial. Utopias include ingrediente tradiționale, inclusiv patru tipuri de hamei nobile pentru a crea o aromă de plante . Apoi, timp de şase luni este ţinută în butoaie de vin . Gustul berii este descris ca „flăcări . În total , au fost produse doar 3000 de sticle de Samuel Adams Utopias .

Locul 5: Crown Ambassador Reserve Lager (Australia) – între 90 şi 800dolari sticla /750 ml, 9.2%

Creatorii longwall de Crown Ambassador Reserve Lager au pornit pe ideea de a produce una dintre cele mai bune beri din lume, care ar deveni o alternativă vinului. Producția a început în 2008 și de atunci au fost produse 8000 de sticle pentru a menține prețul. Băutură este preparată din cele mai bune ingrediente , cu adaos de hamei verde recoltat manual. Apoi , pe tot parcursul anului, berea fermentează în butoaie de stejar francez. Berea are o culoare roşie, chiar chihlimbarie, cu un pic de drojdie. Gustul este bogat și elegant.

Locul 4: Schorschbräu Schorschbock 57 (Germania) – 275 de dolari pentru o sticlă /330ml, 57.5%

Schorschbock 57 este considerată cea mai tare bere din lum. Este un fel de ripostă berei germane BrewDog’s End of History. Au fost produse doar 36 de sticle. Fanii au comentat gustul Schorschbock 57 ca fiind foarte puternic, cu o aromă de fum, nuci și stafide. Este şi una din cele mai scumpe beri din lume.

Locul 3: Carlsberg Jacobsen Vintage No. 1 (Danemarca) – 400 dolari SUA pentru o sticlă/375ml, 10.5%

Berea Carlsberg Jacobsen Vintages a fost lansată în 2008 de către fabrica de bere Jacobsen. Este vândută numai în Danemarca. Această bere are încă un succes imens și este căutată în cele mai scumpe restaurante din Copenhaga. În total au fost produse 600 de sticle.

Locul 2: BrewDog End of History (Scoţia) – 765 de dolari SUA pentru o sticlă/330ml, 55%

După Sink the Bismarck, compania BrewDog a mai făcut o încercare pentru a atrage atenţia asupra sa în ciuda companiei germane Schorschbräu. Aceasta este cea mai bună bere – un amestec de urzică cu boabe de ienupăr care creşte în munţii Scoţiei și o distilare multiplă cu înghețare pentru a atinge un grad cât mai înalt de alcool. În total au fost produse 12 sticle de bere.

Locul 1: Antarctic Nail Ale (Australia) – de la 800 la 1,815 de dolari SUA pentru o cticlă /500ml, 10%

Cea mai scumpă bere din lume a fost produsă în Australia de către Neil Brevingom. Ironia sorţii, aceasta a fost inițial destinată pentru animale, nu pentru oameni. „Cum așa ?”. Întreg venitul de la comercializarea acesteia mergea la Societatea pentru protecția faunei marine. Costul înalt al berii se explică prin faptul că la producerea acesteia este utilizată apă din ghețarii Antarcticii. Au fost produse 30 de sticle, prima a fost vândută pentru 800 dolari la licitație.

Sursa: top10x.ru

 

Leave a Reply