Connect with us

Politică

Tatiana Răducanu, numită de președintele Sandu membru CSS, este mătușa lui Alexandru Machedon

Președintele Maia Sandu a numit, astăzi, o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Pe lângă faptul că majoritatea membrilor sunt din PAS, Sandu își răsplătește și membrii staff-ului electoral, care au ajutat-o să ajungă în funcția de șef al statului. Astfel, unul dintre membrii CSS numit de Maia Sandu este Tatiana Răducanu, judecător în demisie și președinte al Consiliului de Administrare al AO “Centrul de resurse juridice”.

În decretul semnat de Maia Sandu nu este indicat însă, că Tatiana Răducanu este și mătușa omului de afaceri Alexandru Machedon, care în campania electorală a susținut-o deschis pe Maia Sandu la funcția de președinte și a făcut parte din staff-ul electoral al candidatului PAS.

Tatiana Răducanu a fost eroina mai multor investigații jurnalistice și are în palmares 7 dosare pierdute la CEDO. Aceste informații din CV-ul Tatianei Răducanu nu au oprit-o pe Maia Sandu să o numească membru CSS. Asta chiar dacă, acum două zile, președintele Sandu a mai semnat un decret, potrivit căruia toți membrii CSS numiți de șeful statului trebuie să aibă o reputație impecabilă.

Maia Sandu nu a observat nici faptul că în 2014, Ziarul de Gardă a scris că  judecătoarea Tatiana Răducanu locuiește într-o casă cu două niveluri și mansardă, într-un cartier de lux din sectorul Râşcani al Capitalei. Locuința magistratului era estimată în acea perioadă la 6 milioane de lei. Tot atunci, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au descoperit că în iulie 2013, proprietarul la Starnet, Alexandru Machedon, i-a donat rudei sale 10 mii de euro. Mai târziu, jurnaliștii de investigație au scris că cele 10 mii de euro sunt dividende pentru jumătatea de milion de euro pe care judecătoarea Tatiana Răducanu le are investite în compania Starnet.

Amintim că Tatiana Răducanu a candidat, în 2019, la funcția de judecător la Curtea Constituțională dar nu a trecut concursul. Atunci Ministrul Justiției din Guvernul Sandu, actualul consilier prezidențial pe probleme juridice, Olesea Stamate, a spus că Tatiana Răducanu nu ar trebui să fie aleasă în această funcție din cauza dosarelor pierdute la CEDO.

Populare