Connect with us

Economic

Tariful la electricitate ar putea crește peste 3 lei

Vicepremierul, Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, susține că tariful la electricitate ar putea crește peste 3 lei pentru un kWh. Spînu a declarat, la un post privat de televiziune, că acest preț care va fi stabilit pentru moldoveni este cu mult mai mic decât în alte țări din regiune.

Întrebat dacă în aprilie, când va fi semnat un nou contract de achiziție a energiei electrice, furnizorii ar putea să ceară o nouă majorare de tarif, Spînu a spus: ”În mod normal da, în funcție de prețul de achiziție care va fi stabilit în urma acestei licitații, Premier Energy și FEE Nord cu siguranță vor solicita o revedere a tarifului”.

”De la 2,78 de lei am putea sări peste trei lei?”, a precizat moderatorul.

”Este un caz optimist, prețurile în regiune sunt de 4-5 ori mai mult decât avem noi acum”, a declarat ministrul.
Premier Energy a depus o cerere la ANRE prin care cere majorarea tarifului de la 1,51 de lei la 2,78 de lei pentru consumatorii casnici. FEE Nord a solicitat o majorare de la 2,04 lei la 3,06 lei pentru un kWh.

În contextul acestor solicitări, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul nu analizează la etapa actuală acordarea unor compensații cetățenilor. Potrivit șefului Guvernului, bugetul deja suportă cheltuieli pentru pachetul de compensații la consumul gaze naturale și energie termică.

Populare