Connect with us

Economic

Tarife mai mici pentru efectuarea testelor COVID-19 în laboratoarele de stat

Guvernul a redus tariful pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele din cadrul instituţiilor medico-sanitare publice. Dacă anterior o analiză de Determinare calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time costa 755 lei, preţul după reducere va constitui 300 lei.Guvernul a redus tariful pentru acest serviciu medical, întrucât au scăzut semnificativ preţurile de achiziţie a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul şedinţei de Guvern.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu, Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preţ nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

„Este un proiect foarte important, în special în perioada în care ne aflăm. Detectarea virusului este cheie pentru moderarea acestui val cu care ne confruntăm şi este important ca serviciul de stabilire a diagnosticului să fie accesibil şi ieftin”, a declarat premierul Gavriliţa.

De menţionat că aceste tarife vor fi aplicate de laboratoarele din cadrul instituţiilor medico-sanitare publice pentru diagnosticarea infecţiei COVID-19.
Proiectul aprobat astăzi va oferi posibilitatea instituţiilor medico-sanitare publice să diminueze, pe viitor, tarifele serviciilor medicale contra plată în cazul în care costurile efective pentru prestarea acestor servicii vor fi mai mici decât cele aprobate, în baza deciziei Comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul unităţii. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Populare