Connect with us

Politică

Tabloul pe care Sandu l-a primit în dar, luat în râs de internauți: E genial, poți să-l pui ca o față să stea drept, iar alta răsturnată

Tabloul cu chipul președintelui Maia Sandu, pe care aceasta l-a primit în dar de la artistul grafic Sergiu Țopa, a stârnit reacții aprinse și glume în societate. Unii editorialiști i-au dedicat pamflete, alții au luat în râs „arta fanaților”.

“Un paramedic cu chip de mag i-a adus în dar președintelui un tablou original, în care doar Domnica Manole a recunoscut-o pe Maia Sandu. Seara la ceai Maia și Domnica vor admira pictura la flacăra plăpândă a lumânărilor aromate și-și vor aminti de noaptea, în care realitatea politică cu chip rece modernist a intrat sub plapoma brodată a jurispurdenței moldovenești”, a scris editorialistul Valeriu Reniță.

Jurnalistul Gabriel Călin a propus ca tabloul să fie recunoscut drept stemă de stat.

“Deci, omul ăla și oama aia îs reali. Și tabloul la fel. Propun sa facem din tablou noua stemă. Da și, o fost bour amu o sa fie oaie”, a comentat Călin.

“Doamne, ferește-ne de arta fanaților și a trollilor!”, scrie un alt jurnalist, Corneliu Gadrabur.

Sociologul Mihai Bologan i-a în râs pictura, spunând că aceasta poate fi pusă chiar și cu picioarele în sus.

“Rog prietenii care se pricep în artă și în simbolistică să-mi descifreze mesajele ascunse în portret, că eu nu mă pricep. Eu am învățat de la fanii Zimbrului că atunci când capturezi un steag de-al echipei adverse, faci o poză cu steagul invers. Pe de altă parte, tabloul e genial, sunt două modalități în care poți să-l pui ca o față să stea drept, iar alta răsturnată”, spune Bologan.

Populare