Connect with us

Social

Străinii au posibilitatea să se imunizeze anti COVID-19 în Moldova

Ministerul Sănătăţii, conducându-se de principiul de solidaritate în raport cu alte state în lupta cu pandemia COVID-19 şi având mai multe solicitări din partea cetăţenilor străini aflaţi în vizită în Republica Moldova, oferă posibilitatea imunizării acestora cu dozele disponibile de vaccin Moderna (Spikevax) donate ţării noastre prin intermediul platformei COVAX.

Astfel, informăm că începând cu 10 februarie curent până la o nouă notificare, toate categoriile de cetăţeni străini pot să se imunizeze gratuit împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (Spikevax), în centrele de vaccinare din ţara noastră, prezentând doar actul de identitate.

Datele personale ale străinilor vor fi introduse în Sistemul informaţional automatizat „Registrul de evidenţă a vaccinării împotriva COVID-19”, astfel având posibilitatea să descarce certificatul de vaccinare accesând platforma vaccinare.gov.md.

În Republica Moldova, vaccinul Moderna (Spikevax) se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile. 

În R. Moldova, în total, au fost administrate 1 982 562 de doze de vaccin. 1.019.565 de persoane au fost vaccinate cu schema completă, iar 198.925 – cu doza booster.   

Populare