Connect with us

Social

Straie noi la Botanica: Scuarul din strada Nicolae Titulescu și monumentul acestuia au fost inaugurate de Ion Ceban

Scuarul din strada Nicolae Titulescu și monumentul lui Nicolae Titulescu, din sectorul Botanica, au fost inaugurați astăzi de primarul general Ion Ceban.

Scuarul care îi poartă numele lui Titulescu a fost abandonat de mulți ani, iar împreună cu Județul Buzău, Primăria Chișinău a reabilitat această zonă.

„Monumentul marelui înaintaș este un cadou oferit din partea Fundației Europene Titulescu. Titulescu este cel care a fost remarcabil om politic, jurist şi profesor, un mare diplomat, ministru de externe în mai multe mandate şi singurul preşedinte al Ligii Naţiunilor reales pentru două mandate consecutive.

La eveniment au fost prezenți și Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, fostul prim-ministru al României – președinte al Fundației Europene Titulestu, Adrian Năstase, dar și alți oficiali.

Am mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect frumos ca urmare a prieteniei pe care o avem și a Acordului de cooperare semnat între Chişinău şi Județul Buzău, România”, a declarat Ceban.

Edilul a mai adăugat că a reușit să amenajeze un spațiu verde, inclusiv prin promovarea personalității Nicolae Titulescu, scuarul aflându-se pe strada cu același nume.

Amintim că în scuarul Nicolae Titulescu s-au produs lucrări precum demontarea bordurilor și asfaltul vechi, crearea aleilor pietonale, instalarea sistemului de iluminat nocturn şi a sistemului de irigare și amplasarea mobilierul urban.

Populare