Connect with us

Politică

STOP FAKE! ZdG, revistă afiliată PAS și Maiei Sandu, lansează știri FALSE despre bugetul președinției

Știre falsă despre bugetul Președinției conduse de Maia Sandu au publicat jurnaliștii de la Ziarul de Gardă. Aceștia scriu că instituția a întocmit bugetul pentru anul 2021, iar suma ar fi de doar 9,2 milioane de lei. Drept dovadă, ZdG publică un document, care reprezintă, de fapt, Planul de Achiziții pentru anul 2021. Ori Bugetul instituției și Planul de achiziții sunt două documente total diferite.

În realitate, bugetul Președinției pentru anul 2021 este de aproape 30 de milioane de lei, și doar pentru salarii sunt prevăzute peste 17 milioane de lei.

De menționat că pentru anul 2020, Președinției a raportat cheltuieli de doar 24,7 milioane de lei, cu aproape 5 milioane mai puțin, decât este prevăzut în acest an. Cu aproape 3 milioane de lei mai puțin s-a cheltuit, anul trecut, și pentru salarii – 14,3 milioane lei.

Precizăm că anterior presa a scris că ZdG face partizanat politic în favoarea Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate. Mai mult decât atât, unii angajați ai instituției au legături directe cu PAS. Astfel, Cristian Jardan este soțul Auricăi Jardan, purtătorul de cuvânt al PAS, iar Daniela Bechet este fiica consilierei Maiei Sandu, Ala Nemerenco.

Populare