Connect with us

Politică

Sondajul de opinie, prezentat luni de WatchDog în frunte cu Valeriu Pașa, a fost făcut praf de către directorul executiv al iData

Sondajul de opinie, prezentat luni de WatchDog în frunte cu Valeriu Pașa, a fost făcut praf de către directorul executiv al iData, Mihai Bologan. Într-o postare pe Facebook, acesta și-a amintit că în ajunul localelor din 2019, aceeași organizație a prezentat un sondaj în care îl declara pe Andrei Năstase lider incontestabil la alegerile din Chișinău.

„Un sondaj de ieri îi dă 1.1% lui Andrei Năstase. Sondaj telefonic. Reiese că doar o persoană din 90 contactate care au acceptat să participe la sondaj, ar vota cu Năstase. Sau doar 11 persoane din 1001 intervievate au spus că ar vota cu Năstase. Rețineți acest 1.1%. Veți vedea curând câte % va avea Andrei Năstase în sondajul IData – Date Inteligente și pe 1 noiembrie 2020 veți vedea câte procente va obține acest candidat la alegeri”, scrie Bologan.

Totodată, expertul menționează că sondajul prezentat de WatchDog este finanțat de Ambasada SUA, “care deși finanțează, nu se solidarizează cu rezultatele sondajului”.

„Ah, da, sondajul e intermediat de un pseudo-ONG, condus de un pseudo-expert. Interesant e că același ONG cu un an în urmă îl dădea învingător pe același Andrei Năstase la alegerile pentru funcția de primar general de Chișinău, iar diferența față de Ion Ceban era enormă”, mai amintește Bolgan.

Populare