Sondaj: În premieră, în ultimii ani, prim-ministrul țării e unul din primii în top

27 iunie 2016 14:101 comentariuVizualizări:

Populația își schimbă vertiginos încrederea în politicienii țării, în ajunul alegerilor prezidențiale, arată rezultatele ultimului sondaj prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la INFOTAG.

În premieră în ultimii aproape doi ani prim-ministrul țării apare în primele poziții în sondaje la capitolul încredere. Astfel, în Pavel Filip și-au exprimat încrederea 21% din populație, față de nici 15% în BOP, prezentat acum două luni. Este de menționat că Pavel Filip are același nivel de încredere ca fostul președinte al țării Vladimir Voronin și fostul premier Zinaida Greceanîi, foarte populari în timpul guvernării lor.

La întrebarea deschisă privind încrederea populației, care de fapt reprezintă notorietatea politicienilor, după cum au menționat autorii studiului, premierul Pavel Filip și-a dublat nivelul încrederii, în comparație cu acum două luni, potrivit rezultatelor BOP.

În alt context, la nivel de lideri de partide, potrivit sondajului realizat de Fondul Opiniei Publice, primul loc revine liderul PSRM Igor Dodon, după ce în aprilie, în Barometrul Opiniei Publice el ocupa locul doi. Acum Dodon este urmat de liderul PAS – Maia Sandu, primarul de Bălți și liderul PN – Renato Usatîi, iar la distanță de aceștia sunt Andrei Năstase, Iurie Leancă.

Sondajul a fost realizat de Fondul Opiniei Publice la comanda www.curentul.md în perioada 21 mai – 15 iunie pe un eșantion de 4.662 de persoane din 294 de localități, marja de eroare  fiind de 1,5%.

evenimentul.md

1 Comment

  • Nu mi-aduc aminte sa fi avut vreun profesor sau asistent care sa fi stiut mai putin decat stiam eu pe atunci. Invatamantul romanesc ‘din comunism’ era cu siguranta la un nivel mult mai ridicat decat in Romania de azi, erau examene si trieri dure incepand cu admiterea la liceu, admiterea in ultimii doi ani de liceu, bac, facultate.

Leave a Reply